Logo liggande

Information & bokning
0220-212 00
info@skantzen.se
 

Brukshotellet i Hallstahammar AB
Org.nr: 556803-9209
Skantzgatan 7
734 40 Hallstahammar
  
GDPR - Trygg hantering av personuppgifter
För att läsa mer om vår integritetspolicy, vänligen läs här


Kontantfritt hotell

Utflyktsmål

Strömsholms slott (8 km nedströms)
Strömsholms gula barockslott är byggt på en stensatt holme precis där Kolbäcksåns strömmande vatten lugnar sig och flyter ut i Mälarviken Freden. Riksänkedrottning Hedvig Eleonora drev många stora byggnadsprojekt. Hon uppförde det nya slottet och omkring tjugo byggnader i slottsområdet.

Nicodemus Tessin den äldre fullbordade slottet men arbetet med inredningarna avstannade. Kungliga resenärer övernattade gärna här på resor söderut. Slottet med de gröna omgivningarna är ett omtyckt utflyktsmål. Bröllopspar väljer ofta det romantiska slottskapellet för sina vigslar.

Strömsholm är i dag ett hippologiskt centrum med bland annat årliga hästtävlingar. Till sevärdheterna hör 1700-talsinredningar och en betydande samling svenskt måleri. Slottet är öppet för besök under sommarmånaderna. Gruppbokningar kan göras året om. 


Strömsholms kanal (utanför hotellet) 
Vid sidan av Göta kanal har Strömsholms kanal varit Sveriges viktigaste vattentransportled. Idag är den en fantastiskt vacker farled för turister.En resa på Strömsholms kanal har något av ett äventyrligt lugn över sig.

I sakta fart puttrar du fram med båt eller paddlar stilla i din kanot. Kanalen håller öppen för båttrafik från mitten av juni till mitten av augusti. Den är idag en ren turistled och nyttjas inte alls som transportled mot industrin.


Kanalmuseum (100 m)
På området Skantzen i Hallstahammar har man byggt upp ett museum kring historien och byggandet av Strömsholms kanal. Här kan man se de olika metoderna som användes och även se de gamla verktygen. Vill man så kan man även få prova på att slussa i den skalenligt byggda modellen av Konung Gustav IV Adolfs sluss (Skantzen-Norlings sluss).


Djurpark och Nöjesfält (35 km)
Parken Zoo i Eskilstuna är "ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål". Dess unika kombination av att både vara en genuin djurpark och samtidigt locka dom mer äventyrlystna besökarna med fartfyllda åkattraktioner. Detta utflyktsmålet passar verkligen hela familjen.

Sala Silvergruva (58 km)
Gruvan var under 400 år Sveriges största och viktigaste producent av silver. Gruvan kan visa upp en lång och spännande historia. Den underjordiska miljön är storslagen och väldigt vacker. Tänk då att allt är skapat av människors bara händer.

 

Sommarterrass


Välkommen till sommarterassen! Mer information kommer inom kort.

Öppettider
7-8 juni
24 juni - 10 augusti, mån - lör
16-17 augusti
23-24 augusti

 

  

Aktuellt 


Sommarterrassen

Premiär 7 juni

................

 

Kombinera ert konferensupplägg med riktigt bra fiske!

Ni flugfiskar inplanterad Regnbågslax i kolbäcksforsen bakom hotellet. Vi tillhandahåller kort utbildning och den utrustning ni behöver.

Konferenspaketet passar lika bra för erfarna fiskare som glada nybörjare.

 Fiske i forsen

 

Följ Sörqvarnforsens Sportfiske 

instagram_sorqvarnsforsen  fb  page 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Läs mer om vårt fiske här: Spännande sportfiske i dramatisk natur