Logo liggande

Information & bokning
0220-212 00
info@skantzen.se
 

Brukshotellet i Hallstahammar AB
Org.nr: 556803-9209
Skantzgatan 7
734 22 Hallstahammar
 
    

 

GDPR - Trygg hantering av personuppgifter
För att läsa mer om vår integritetspolicy, vänligen läs här

 

Utflyktsmål

Strömsholms slott (8 km nedströms)
Strömsholms gula barockslott är byggt på en stensatt holme precis där Kolbäcksåns strömmande vatten lugnar sig och flyter ut i Mälarviken Freden. Riksänkedrottning Hedvig Eleonora drev många stora byggnadsprojekt. Hon uppförde det nya slottet och omkring tjugo byggnader i slottsområdet.

Nicodemus Tessin den äldre fullbordade slottet men arbetet med inredningarna avstannade. Kungliga resenärer övernattade gärna här på resor söderut. Slottet med de gröna omgivningarna är ett omtyckt utflyktsmål. Bröllopspar väljer ofta det romantiska slottskapellet för sina vigslar.

Strömsholm är i dag ett hippologiskt centrum med bland annat årliga hästtävlingar. Till sevärdheterna hör 1700-talsinredningar och en betydande samling svenskt måleri. Slottet är öppet för besök under sommarmånaderna. Gruppbokningar kan göras året om. 


Strömsholms kanal (utanför hotellet) 
Vid sidan av Göta kanal har Strömsholms kanal varit Sveriges viktigaste vattentransportled. Idag är den en fantastiskt vacker farled för turister.En resa på Strömsholms kanal har något av ett äventyrligt lugn över sig.

I sakta fart puttrar du fram med båt eller paddlar stilla i din kanot. Kanalen håller öppen för båttrafik från mitten av juni till mitten av augusti. Den är idag en ren turistled och nyttjas inte alls som transportled mot industrin.


Kanalmuseum (100 m)
På området Skantzen i Hallstahammar har man byggt upp ett museum kring historien och byggandet av Strömsholms kanal. Här kan man se de olika metoderna som användes och även se de gamla verktygen. Vill man så kan man även få prova på att slussa i den skalenligt byggda modellen av Konung Gustav IV Adolfs sluss (Skantzen-Norlings sluss).


Djurpark och Nöjesfält (35 km)
Parken Zoo i Eskilstuna är "ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål". Dess unika kombination av att både vara en genuin djurpark och samtidigt locka dom mer äventyrlystna besökarna med fartfyllda åkattraktioner. Detta utflyktsmålet passar verkligen hela familjen.

Sala Silvergruva (58 km)
Gruvan var under 400 år Sveriges största och viktigaste producent av silver. Gruvan kan visa upp en lång och spännande historia. Den underjordiska miljön är storslagen och väldigt vacker. Tänk då att allt är skapat av människors bara händer.

 

Kontantfritt

Vi är numera ett kontantfritt Hotell. Detta betyder snabbare och enklare hantering samt bättre för vår säkerhet och miljön. Tack för er förståelse!

Betala med kort, swish, faktura eller förskottsbetalning

Julbord & Show

Utvalda datum mellan
16 november - 15 december

Välkommen in i värmen för en magisk kväll i julens tecken! Vårt gedigna julbord kombineras med högklassiga artister som bjuder på en helt magisk show. För åttonde året i rad, bjuder vi in vår showupplevelse som hänger kvar i minnet långt in på vårkanten! 

Julbord & Show 695:-
Entré, julbord & show

Hotellpaket fr. 1295:-
Entré, julbord, show, del i dubbelrum & frukost

Konferens-deal

Lägg konferens hos oss i samband med ditt julbord, så bjuder vi på lokalhyran!

Erbjudandet gäller fre-lör under v. 46-50 samt vid bokningar av minst 8 personer

Konferens med Julbord & Show
940:-
I priset ingår: Heldagskonferens samt entré, julbord & show

Konferens med Hotellpaket samt Julbord & Show 
Pris fr. 1540:-
I priset ingår: Heldagskonferens med övernatting & frukost
samt entré, julbord & show

 

 

Kombinera ert konferensupplägg med riktigt bra fiske!

Ni flugfiskar inplanterad Regnbågslax i kolbäcksforsen bakom hotellet. Vi tillhandahåller kort utbildning och den utrustning ni behöver.

Konferenspaketet passar lika bra för erfarna fiskare som glada nybörjare.

 Fiske i forsen

 

Följ Sörqvarnforsens Sportfiske 

instagram_sorqvarnsforsen  fb  page 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Läs mer om vårt fiske här: Spännande sportfiske i dramatisk natur